Upozorenje: Očekuju se vremenske nepogode!

Služba Civilne zaštite Srebrenice obavještava stanovništvo na području Opštine Srebrenica da je Republički Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao upozorenje na obilne padavine za zapad Republike Srpske i Hercegovinu, za vremenski period od 3.10.2024 (danas) i 04.10.2024. (sutra).

U skladu sa ovim upozorenjem izdatim od strane RHMZ-a Republike Srpske, očekuju nas sljedeće vremenske prilike:

Danas se tokom očekuju obilne padvine na zapadu Republike Srpske, dok se uveče i u noći na 04.10. (petak) očekuju obilne padavine i u Hercegovini.

Sutra ujutro očekuju se obilne padavine u Hercegovini, dok će u ostalim predjelima kiša biti slabija, najmanje kiše pašće na krajnjem istoku i sjeveroistoku.  Na zapadu se očekuje od 40 do 70 mm kiše. U Hrvatskoj, uz samu granicu sa Bosnom i Hercegovinom očekuje se i preko 100 mm kiše. U Hercegovini će ukupno pasti od 70 do 120 mm kiše.

U pomenutim regijama, zbog obilnih padavina u kratkom vremenskom periodu, očekuje se pojava bujičnih poplava, porast bujičnih vodotoka, problemi sa oborinskim vodama i oticanje vode u urbanim zonama. Očekuje se i porast vodostaja rijeka u slivu Une.

Obavještava se stanovništvo sa područja Opštine Srebrenica da svoje aktivnosti uskladi sa ovim upozorenjem.

 

Izvor: upsmedia.ba